Wadlanders, dat zijn wij. 

Wij zijn hier geboren, hebben hier onze jeugd doorgebracht of vonden hier de liefde en bleven voor altijd. Ieder op zijn eigen manier onlosmakelijk verbonden met het Wad. Vanuit deze gedeelde liefde nemen wij mensen mee voor een onvergetelijke kennismaking met het Wad. We delen de verwondering, laten je de kracht ervaren van de rijke Waddennatuur maar wijzen je ook op de kwetsbaarheid. Een eerlijk verhaal tijdens een heerlijk avontuur. Voor jonge en oudere avonturiers. Stap aan boord, en laat je meevaren in onze eindeloze liefde voor het Wad. Wadlanders, dat zijn wij.


Casper Meinders | Oprichter
@Dewadranger | Wadmeester | Wadlander

”Achter de dijk ligt een ander land”

Het Wad is letterlijk mijn achtertuin. Aan mijn keukentafel heb ik het mooiste uitzicht op de dijk en de imponerende Waddenluchten daarboven. Achter de dijk ligt een ander land. Een waar je eindeloos kunt zwerven en even alles achter je kunt laten. De grond onder je voeten zit barstensvol leven. Je ziet en hoort het bij iedere stap die je zet. Wanneer ik niet op het Wad ben loop ik op het strand van Schiermonnikoog. Jutten naar verhalen uit de zee. Met deze verhalen laat ik je graag kennismaken met het Wad.

Anja Mellink | Mede-eigenaar
@wadeenmeisje | Expeditieleider | Wadlander

”Kijk naar het gewone en ontdek het bijzondere”

Vakanties op de Wadden, met vriendjes en vriendinnetjes op ontdekkingsreis door de duinen en eindeloos jutten op het strand. In slaap vallen in een jaren ’70 stacaravan onder het licht van de vuurtoren met de belofte van een volgende dag vol avontuur. Grootgebracht met een ongekende liefde voor het Wad en de kust van NoordOost Friesland dankzij een vader die wees op de oneindige schoonheid ervan. Ik laat het je graag zien.

Andries Dijkstra | Expeditieleider
Natuurgids | Wadlander

”Graag wil ik jullie meenemen naar de zee waar land is en het land waar de zee was. ”

Het Wad als overgang van zoet naar zout. Dit voor mij ongeëvenaard dierbaar natuurlandschap biedt mij zowel rust als dynamiek, verveelt nooit en blijft altijd boeien! Ik ben een natuurliefhebber in hart in nieren, met als grote passie vogels! Als kind van een jaar of vijf zwierf ik al met ‘heit en de omkes’ over de kwelders langs de Friese Waddenkust en kreeg daar de liefde voor alles wat vliegt en zingt met de paplepel ingegoten. En dat is nooit anders geworden, alleen maar toegenomen. Graag wil ik mijn passie voor de Waddenzee delen en jullie meenemen naar de zee waar land is en het land waar de zee was.

Ronald Rozema | Expeditieleider
Fotograaf | Wadlander

”Met beide benen in het slik staan om dat ene beeld te maken”

Het Wad betekent voor mij rust en ruimte. De stilte op een ochtend met alleen het geluid van vogels en de ruisende zee. Met beide benen in het slik staan omdat ene beeld te maken onder de omstandigheden die er dan zijn. Het vastleggen van het Wad doe ik al enige jaren en het verveelt nooit. De omstandigheden, zoals het licht en het weer, bepalen het beeld dat ik maak en is elke keer weer anders en dat is het mooie aan het Wad, constant in beweging.

Laurent van Olphen | Schipper De Dolfijn
Kapitein Laurent | Zeeman | Wadlander

”Van jongs af aan voer ik al mee met mijn leermeester”

Het Wad betekent voor mij thuiskomen. Al vroeg was ik hier te vinden achter de dijk. Van jongs af aan voer ik al mee met mijn leermeester. Later hebben we zelf een schip gekocht, om gasten eigenlijk hetzelfde over te brengen, wat ik hier zo mooi aan vind. Het prachtige gebied, de natuurverschijnselen en natuurlijk de rust.

Koos Komdeur | Expeditieleider
Reiziger | Wadlander

”Er is zoveel te zien aan de andere kant van de dijk”

Zee, wind, eb en vloed. Wonend aan de Eems ben ik er als kind mee opgegroeid. Spelen op de dijk en in de haven. De zee was altijd dichtbij en boeiend. Daar is de liefde voor fotografie bijgekomen. Nog beter kijken, nog meer zien. En er is zoveel te zien aan de andere kant van de dijk. Elk seizoen, elke dag opnieuw. Dus eropuit en naar buiten. Voor mij betekent dat de bossen in, de bergen op en naar de kust. Prachtig om dat ook als Wadlander bij Wadexpedities te doen.

Lennart van der Meulen | Expeditieleider
Onder(water)wijzer | Wadlander

”Met een TV-Tas op school, maar een rugzak vol passie en verhalen”

Leraar van het jaar Basisonderwijs 2022-2023. Als stadse jongen was mijn eerste wadloopavontuur een bijzondere ervaring. Daar stond ik dan, in mijn knalgele laarzen. Wat blijkt? Wadlopen werkt niet op laarzen. Op het Wad word je direct ondergedompeld in de genadeloze natuur. Als leerkracht weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is mensen mee te nemen in een verhaal dat alle zintuigen prikkelt. Ik ben dan misschien niet de meest ervaren wadloper, maar ik heb een passie om belevenissen onvergetelijk te maken. Dus, terwijl mijn laarzen misschien niet wadloopbestendig waren, zijn mijn verhalen dat zeker! Ik dompel mijn leerlingen ook graag onder in een zee van kennis en natuur.

Janine van Olphen | De Dolfijn
Gastvrouw | Wadlander

”Na het eerste tochtje naar Lutjewad was ik verkocht”

Ook ik was hier op jonge leeftijd al te vinden, mijn opa was wadloopgids. Als kind ging ik gelijk al mee het Wad op. Na het eerste tochtje naar Lutjewad was ik verkocht. Toen is de passie voor het Wad ontstaan. Lekker buiten zijn, de dieren en de schelpen die hier te vinden zijn, ik vind het gewoon heerlijk.

Wouter van der Heij | Expeditieleider
Zeebaas | Wadlander

”Laten zien wat je nog niet ziet om het daarna nooit meer te vergeten”

Een jeugd vol schepnetten en stootvangsten leidde tot een studie van de zeenatuur in Groningen. Een eerste veldexcursie aan de Wadden was voldoende, ik was verkocht. Elke dag de kans krijgen om een paar uur één te zijn met de unieke getijden natuur van de Waddenzee. Hoe uniek is het dat deze meestal onzichtbare wereld en haar bewoners je verwelkomen, geweldig toch? Graag neem ik je mee op ontdekkingstocht over de drooggevallen zeebodem, samen struinend en speurend naar de volgende schat. Of verhalen vertellend over alles wat de zee op het eilanderstrand heeft achtergelaten.

Theun Faber | Expeditieleider
Ervaringdeler | Wadlander

”Ik wil laten zien hoe ontzettend waardevol en uniek het Waddengebied is”

Het Wad, de kwelders, de eilanden…Het Wad is voor mij de plek waar ik ben opgegroeid,  speelde, vakanties en schoolreisjes beleefde, maar ook mijn eerste zwerftochten maakte. Op een (zeil)boot, lopend door de slikken en door de geulen, het Wad stelt nooit teleur. Vele kilometers en dito uren heb ik hier dan ook al doorgebracht. Met veel plezier breng ik mijn liefde voor het Wad over op anderen, ik wil ze laten zien hoe ontzettend waardevol en uniek het Waddengebied is. Dat we er van kunnen genieten, maar er wel voorzichtig en zuinig mee moeten zijn…

Lammert Brouwer | Expeditieleider
Inspirator | Wadlander

”Samen de strijd aangaan voor het behoud van dit boeiende gebied”

Als gelukkige bewoner van de Harlinger Noorderhaven leef ik met eb en vloed direct voor de deur. Continue getijdenbeweging die altijd weer boeit. Die het komen en gaan van de schepen en daarmee het ritme van de stad bepaalt. De Waddenzee zelf is direct om de hoek. Bijna dagelijks ben ik daar om te kijken en te ervaren. Kleuren, geuren en leven in allerlei vormen. Werkelijke oneindigheid. In gevoel beleving en verhalen. Aan de horizon zijn de contouren van de lonkende eilanden. Daar waar tijd geen betekenis heeft en de ruimte doordringt tot in jezelf. Dit bijzondere achterland wil steeds opnieuw worden ontdekt, steeds opnieuw worden ervaren. Om samen de strijd aan te gaan voor het behoud van dit boeiende gebied.

Esmee Mellink | Expeditieleider
Golvenrijdster | Wadlander

”Lekker buiten zijn, surfen en genieten van de rust en de ruimte”

Opgegroeid in een familie waar iedereen een liefde voor het Wad heeft, was ik al vanaf jongs af aan hier te vinden. Lekker buiten zijn, surfen en genieten van de rust en de ruimte. Ik hou van de zee, de prachtige natuur en al het leven wat er te vinden is. Na een half jaar op Ameland gewoond te hebben is die liefde alleen maar gegroeid en voelt het Wad inmiddels als thuiskomen.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×