ERVARINGEN

 

Soort WadExpeditie:
Maatwerktocht
Groepsgrootte:
72 personen
Leeftijdscategorie deelnemers:
50 tot 90 jaar

Casper Meinders  is de wadexpert

Begin oktober 2021 vierden wij ons Rotary Lustrum op Schier. Het geluk was dat we geweldig mooi weer hadden. We hebben genoten.
Noordwijk, onze thuishaven, ook een kustplaats met prachtige natuur, maar de Wadden dat is toch andere koek! Zondagochtend stond een Waddenboottocht gepland. Het overtrof onze verwachting.

We voeren met 2 authentieke schepen uit naar het Wad, met als doel de Engelsmanplaat. Onderweg werden we voorzien van koffie met verrukkelijke Oranjekoek. De vrijwilligers en de bemanning hebben ons echt verwend met een prachtige tocht en heel veel informatie over het leven op het wad.

Tja, VANhetWAD….deze mensen zijn tot in hun vezels verbonden met dit uniek natuurgebied in Nederland. Halverwege kregen we in de kombuis een college over de geschiedenis van het Wad aan de hand van Wad en strandvondsten. Wulken, oeroude botten, barnsteen, schelpen en zelfs wrakstukken van schepen en oorlogsvliegtuigen.

Wadranger Casper Meinders is de wad expert en -docent. Hij brengt een boeiend verhaal. De Wadden en Schiermonnikoog hebben ons hart gestolen.

Anja van der Lippe
Noordwijk

 


Soort WadExpeditie:
WadExpeditie Kapitein Laurent en De Wadranger
Groepsgrootte:
30
Leeftijdscategorie deelnemers:
4 tot 80 jaar 

gelachen  en veel bijgeleerd

Gewoon een Zandplaat of schelpenbank bezoeken is leuk, maar met WadRanger Casper is het extra bijzonder.

Hoe leuk hij dat doet, zeker voor de kinderen! Zo hadden wij het nog niet eerder meegemaakt, zoveel plezier gehad, gelachen en ook nog veel bijgeleerd! Echt een aanrader voor iedereen die van het Wad wil genieten.

Wij zeggen ga met De Wadranger mee, mooier en leuker kun je het niet beleven!

Ryan, Elfie, Ashley en Patrick uit Limburg

 


 

Soort WadExpeditie:
WadExpeditie Wadden- en Noordzeestrand
Groepsgrootte:
20 personen
Leeftijdscategorie deelnemers:
4 tot 80 jaar

meer bewust van de waddenzee

Casper VANhetWAD kent het WAD. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij weet daarmee kinderen en volwassenen te boeien.

Door het op een speelse manier overdragen van zijn kennis over het WAD met zijn flora en fauna zijn wij ons na de WadExpeditie meer dan ooit gaan realiseren wat het enorme belang is van het prachtige Waddengebied. Niet voor niets UNESCO werelderfgoed.

Maar vooral is de WadExpeditie een mooie afwisselende tocht. Van kennismaken met zeehonden tot een verrassend mooie wandeling over WAD en Noordzeestrand waar je leert kijken naar zaken waar je anders zomaar aan voorbij gaat. Wij hebben enorm genoten van de tocht en hebben het er soms nog wel over.

WAD als het er niet was?

Ineke en Han van ’t Klooster

 


 

Soort WadExpeditie:
Personeelsuitje / Maatwerktocht
Groepsgrootte:
20 personen
Leeftijdscategorie deelnemers:
8 tot 60 jaar

wadexpeditie zonder voelbare tijdsdruk 

Wij mochten, als teamuitje, mee met VanhetWad.

Niet alleen de teamleden maar ook hun partners en kinderen, dus we waren een gemêleerd gezelschap van 8 tot 60 jaar. En wat hebben we állemaal een mooie dag gehad!

De boottocht op ”De Dolfijn” met zonsopkomst, de fietstocht over het eiland met onderweg enorm veel leuke weetjes en geschiedenis verhalen. Ook het schelpen en waddiertjes zoeken op het strand, adhv een zoekkaart, werd zeer gewaardeerd. En dat allemaal zonder voelbare tijdsdruk en verplichte stilte omdat de gids aan het woord is. Hij vertelt zo interessant en bevlogen dat je zelf wilt luisteren.

In de middag was er genoeg vrije tijd en de maaltijd aan boord van de verwarmde boot was lekker en goed verzorgd.

Wij zouden graag nog een keer meegaan met een excursie en hopen hiermee anderen ook over de streep te trekken want we mogen trots zijn op onze wadden.

Kinderopvang Tante Muis

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×