Vertrek bij hoogwater | droogvallen op een zandplaat midden op het Wad | inclusief koffie, lunch, borrel en diner | lichte informatieve Wadlooptocht | de mooiste manier om het Wad echt ontdekken | start en eindpunt visserijhaven Lauwersoog | in een kleine groep tot 20 personen | boeiende uitleg over het Wad en Waddenkust door een lokale Wadlander en gecertificeerde wadloopgids | koken op het drooggevallen Wad | proeverij van Wadlander Waddenbitter en Waddensiroop | educatief, avontuurlijk en culinair | geschikt vanaf 16 jaar
Meer informatieIn het Waddengebied draait alles om eten. Nergens op de wereld zit er zoveel leven in de aarde als in de bodem van de Waddenzee. Door deze overvloed aan eten is het Waddengebied de plek waar verschillende dieren, van vissen tot vogels, zich voortplanten of op krachten komen tijdens de vogeltrek. Ook de eerste mensen die zich in het Waddengebied vestigden waren zich bewust van de natuurlijke rijkdommen. De Waddenzee zorgde voor een rijke vangst van vis, garnalen en verschillende schelpdieren. De vruchtbare grond langs de kust zorgden voor een rijke oogst van verschillende gewassen.
Tijdens de ‘Wadlander Experience’ nemen wij mee tijdens een boeiende tocht over het Wad. Het Wad ervaren door met hoogwater uit te varen, te ankeren en uiteindelijk het water weg te zien trekken tot het Wad droogvalt blijft magisch. Wij nemen je graag mee om dit samen te beleven.
Wanneer ons schip droogt ligt op de zandplaat verlaten we het schip voor een korte wandeling over de bodem van de Waddenzee. Tijdens deze tocht hoor en zie je de geschiedenis van het Wad en maak je kennis met de talloze dieren die in dit bijzondere gebied wonen. We gaan op zoek naar de delicatessen die de Waddenzee en de kust ons al generaties biedt. Vis, garnalen, oesters, kokkels, mosselen en zeewier en zilte groenten. Maar anders dan onze voorvaderen deden laten wij deze delicatessen op het Wad waar ze horen. Deze dienen als voedsel voor dieren die het veel harder nodig hebben dan wij. Voor de mens bestaan tegenwoordig voldoende duurzame alternatieven.
In de tijd waarin we wachten tot het water zakt en opkomt en tijdens het droogvallen serveren we verschillende gerechten van lunch, borrel en diner, die bereid zijn met typische producten die afkomstig zijn uit het Waddengebied. Het diner (ook vega) koken we samen o.l.v. Casper Meinders op het drooggevallen Wad. Zo beleef en proef je het Wad op haar allermooist.
Uiteraard zullen de bijzondere ‘Wadlander’ Waddenbitter en Waddensiroop tijdens deze Wadlander Experience niet ontbreken. Deze zijn verwerkt in een aantal gerechten en kan daarnaast natuurlijk ook geproefd worden tijdens een kleine proeverij. Kortom, een unieke Wadbeleving voor een selecte groep Waddenliefhebbers, die op een (h)eerlijke manier van het Wad willen genieten.
TIP! De Wadlander Experience is uitermate geschikt voor bedrijven die het Waddengebied als inspirerend decor willen gebruiken tijdens bijeenkomsten met relaties of collega’s.
Dit jaar staan de volgende WadExpeditie Specials op ons programma. Let op! In het seizoen zullen deze specials worden aangevuld met nieuwe verrassende en leerzame belevenissen op het Wad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief (via het contactformulier) om hiervan als eerste op de hoogte te zijn.
Bekijk de foto’s voor een goede impressie van deze Specials en lees de ervaringen van deelnemers die eerder met ons mee zijn geweest.
PRAKTISCHE INFORMATIE
Minder informatie tonen
Expeditie: | Wadlander Experience – Droogvallen en koken op het Wad |
---|---|
Datum: | 13 juli 2023 |
Begin tijd: | 09:30 |
Eind tijd: | 19:30 |
Locatie: | Waddenzee |
Opstap locatie: | Lauwersoog |
Minimaal aantal personen: | 10 |
Maximaal aantal personen: | 20 |
Prijs (volwassen / vanaf 13 jaar): | € 105,00 |
---|---|
Prijs (kind / 4 - 12 jaar): | € 105,00 |
Click one of our contacts below to chat on WhatsApp