EXPEDITIE WADDENWALVIS

Zeg je ‘Waddenzee’ dan zeg je al snel ‘zeehond’. Maar wist je dat er in de Waddenzee ook walvissen zwemmen? Bruinvissen om precies te zijn. Het zijn de kleinste tandwalvissen die we kennen. Het zijn vaste bewoners van de Noordzee die ook de Waddenzee bezoeken. Al zijn Bruinvissen moeilijker te zien dan zeehonden, door hun sonar zijn ze onder water wel goed hoorbaar wanneer ze aan het jagen zijn.

Tijdens ‘Expeditie WaddenWalvis’ gaan we op zoek naar deze bijzondere Waddenzee bewoners. Aan boord van het expeditieschip kom je eerst van alles te weten over walvissen in de Noordzee en Waddenzee. Daarna varen we uit om na een tijdje voor anker te gaan om in alle rust en stilte de aanwezigheid van Bruinvissen te ontdekken. Dit doen we door te kijken en door te luisteren. Deelnemers dragen een hoofdtelefoon die de sonar van de bruinvis hoorbaar maakt via een hydrophone die onder het expeditieschip hangt.

ONDERZOEK DOOR BURGERWETENSCHAP

 ‘Burgerwetenschap’ (citizen science) is steeds vaker een onmisbare manier van onderzoek waarbij burgers een actieve rol spelen. Omdat we nog te weinig weten over Bruinvissen en over hoe zij de Waddenzee gebruiken zijn alle oren en ogen in het gebied dan ook meer dan welkom. De gegevens die we verzamelen tijdens deze expedities worden daarom gedeeld met de Waddenvereniging en andere organisaties die net als wij een beter beeld willen krijgen van Bruinvissen in de Waddenzee. Zo draag je op een mooie manier je steentje bij aan een onderzoek zoals je dat bij een echte expeditie mag verwachten.

Deze expeditie is geschikt voor jong en oud, vanaf 10 jaar, en biedt een unieke kans om de Waddenzee op een bijzondere manier  te ervaren. Laat je verwonderen door de schoonheid van de Waddenzee en haar bewoners tijdens deze unieke WaddenWalvis Expeditie.

Mis deze kans niet en boek je plek aan boord van ons expeditieschip voor een onvergetelijke ervaring op het Wad.

Reserveer hier je ticket

Door in alle rust, onder begeleiding van ervaren gidsen, actief te kijken in combinatie met het luisteren onderwater via hoofdtelefoons is de kans tijdens een WaddenWalvis Expeditie het grootst om Bruinvissen te zien en/of te horen. Maar de Waddenzee is natuurlijk geen dierentuin. De kans bestaat dat deze schuchtere dieren zich een keer niet laten zien. Ook als dit het geval is staat deze tocht garant voor een unieke belevenis op de Waddenzee.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×