Wadlander de vergeten kruidenbitter

Wij houden van mooie samenwerkingen. Vooral van samenwerkingen die ontstaan vanuit de liefde voor het Wad. Ooit deelde een oude Wadbewoner met ons zijn verhaal over een kruidenbitter die vroeger langs de kust door kustbewoners en eilanders werd gemaakt aan het einde van de zomer. Een frisse kruidenbitter met o.a. zeealsem en duindoorn. Uit pure liefhebberij maakten we ieder jaar zelf naar eigen inzicht 2 a 3 flessen van deze kruidenbitter. Zo zorgden Wadden-geschiedenis en Wadden-flora voor een unieke belevenis tijdens onze tochten.

Tijdens een van onze tochten was Stefan Kollumer van ‘Restaurant Herberg Molenrij’ aanwezig. Met het enthousiasme voor onze kruidenbitter, zijn culinaire achtergrond en onze liefde voor het Wad ontstond een mooie samenwerking. Zo werd de ‘Wadlander’ herboren. En omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen van het Wad moet kunnen genieten, ontstond er naast de kruidenbitter ook een alcoholvrije Wadlander siroop voor een verfrissende limonade. Onze Wadlander kruidenbitter en siroop zijn dit seizoen alleen exclusief verkrijgbaar aan boord tijdens onze WadExpedities en wordt geschonken en gebruikt in gerechten bij ‘Restaurant Herberg Molenrij’. Vanaf volgend jaar waarschijnlijk ook op andere locaties verkrijgbaar. 

NIEUW! WADLANDER EXPERIENCE | wadlopen & wad eten als ultieme belevenis

Ga mee op een WadExpeditie naar Schiermonnikoog of vanaf de Groninger Waddenkust en maak na terugkomst dezelfde wandeling nog eens via de gerechten op je bord. Bekijk hier de agenda!

 

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×