DE TOEKOMST VAN HET WAD

ZIT IN DE KLASSEN VAN VANDAAG

 

De toekomst van het Wad zit in de klassen van vandaag. Dit is precies de reden dat wij als ‘Ambassadeur voor Werelderfgoed Waddenzee’ scholen meenemen voor een onvergetelijke kennismaking met het Waddengebied. Het Wad beter leren kennen door te varen, te strandjutten, door te vissen in de branding of door te gaan wadlopen. En als het buiten te koud wordt? Dan brengen we het Wad, het hele jaar door heel Nederland, gewoon in de klas.

“Er hebben heel wat mooie dingen plaatsgevonden in mijn klas, maar dit is echt een van de
mooiste ervaringen die ik weer heb mogen delen met de kinderen uit mijn klas. Dit doet mijn leerkrachtenhart weer harder bonzen, als je leerstof inzichtelijk maakt door werkelijk de natuur binnen de klas te halen.”   |  Lennart van der Meulen – Leraar van het jaar 2022-2023

WAAR NATUUR EEN LEERZAAM AVONTUUR WORDT

Natuur is avontuur! Wanneer je een ongekend avontuur wil beleven moet je afwijken van de bekende paden. Dit ook voor hoe je natuur aanbiedt aan kinderen. Ook voor de vertrouwde natuureducatie is het naar ons idee de hoogste tijd om de bekende paden eens te verlaten of oude vergeten paden te herontdekken. Kijk, expedities worden al eeuwen lang georganiseerd om gebieden te ontdekken en om kennis te vergaren. Dit is de wereld om ons heen beter leren kennen op misschien wel de meest avontuurlijke manier. Tijdens een expedite gaat kennis vergaren en avontuur altijd hand in hand. Met het gevoel alsof je aan boord stapt bij David Livingstone, Charles Darwin of Roald Amundsen hebben wij twee jaar geleden de ‘WadExpedities’ en ‘De Wadmeester’ ontwikkeld. Inmiddels hebben verschillende scholen (basis en voortgezet onderwijs) op deze manier het Wad samen met ons op een unieke manier beleefd.

WE BRENGEN HET WAD BIJ JE IN DE KLAS

Nu is het vaak zo dat niet iedere school in de gelegenheid is om met leerlingen helemaal naar het Wad af te reizen. Om iedereen toch deelgenoot te kunnen maken van ons leerzame avontuur en om de kennis over de Waddenzee te delen met de jeugd brengen wij daarom het Wad gewoon naar de scholen. Geen probleem. Door ons decor krijg je het idee aan boord te zijn van een echt expeditieschip. Naast de opgezette dieren, van zeehond tot Wad vogels en van modellen van bruinvissen tot krabben, gaan ook de meest bijzondere strandvondsten en 1000 en 1 verhalen mee. Al zitten we dan zonder deining gewoon warm binnen in een school in Rotterdam, je krijgt even echt het idee met z’n allen op expeditie in het Waddengebied te zijn.

BEZOEK MET JE KLAS EENS EEN WADDENEILAND

De leukste schoolreis beleef je op een Waddeneiland. Samen varen we naar Schiermonnikoog voor een leerzaam actief avontuur. Ben je op schoolkamp op Schiermonnikoog? Dan komen we naar het eiland voor een mooie vaartocht of WadExpeditie tussen Wad en Noordzee. Basis- en voortgezet onderwijs.

WADLOPEN MET JONGEREN

Bezoek je met je klas het Waddengebied? Dan moet je natuurlijk samen het Wad op. WadExpedities.nl organiseert wadlooptochten die geschikt zijn voor alle kinderen. Met de Wadmeester als gids weet je zeker dat je het Wad leert kennen op een unieke en actieve manier. Basis- en voortgezet onderwijs.

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×