Waddenwalvis

Van 10.00 tot 14.00 uur | unieke Bruinvis expeditie | start en eindpunt Lauwersoog | masterclass walvisachtigen Noordzee en Waddenzee | luisteren naar Bruinvissen d.m.v. een onderwater microfoon verbonden aan aanwezige hoofdtelefoons | Bruinvissen spotten o.l.v. ervaren gidsen | zelf verrekijker meenemen | aantal leenverrekijkers aanwezig | kleine groep van 25 deelnemers | geschikt vanaf 10 jaar

Meer informatie
Wadexpeditie Waddenwalvis

EXPEDITIE WADDENWALVIS | Zeg je ‘Waddenzee’ dan zeg je al snel ‘zeehond’. Maar wist je dat er in de Waddenzee ook walvissen zwemmen? Bruinvissen om precies te zijn. Het zijn de kleinste tandwalvissen die we kennen. Het zijn vaste bewoners van de Noordzee die ook de Waddenzee bezoeken. Al zijn Bruinvissen moeilijker te zien dan zeehonden, door hun sonar zijn ze onder water wanneer ze aan het jagen zijn wel goed hoorbaar.

Tijdens ‘Expeditie WaddenWalvis’ gaan we op zoek naar deze bijzondere Waddenzee bewoners. Aan boord van het expeditieschip kom je eerst van alles te weten over walvissen in de Noordzee en Waddenzee. Daarna varen we uit om na een tijdje voor anker te gaan en in alle rust de aanwezigheid van bruinvissen te ontdekken. Dit doen we door te kijken en door te luisteren. Deelnemers dragen een hoofdtelefoon die de sonar van de bruinvis hoorbaar maakt via een hydrophone die onder het expeditieschip hangt.

Deze expeditie is geschikt voor jong en oud vanaf 10 jaar, en biedt een unieke kans om de Waddenzee op een bijzondere manier  te ervaren. Laat je verwonderen door de schoonheid van de Waddenzee en haar bewoners tijdens deze unieke WaddenWalvis Expeditie.

Door in alle rust, onder begeleiding van ervaren gidsen, actief te kijken in combinatie met het luisteren onderwater via hoofdtelefoons is de kans tijdens een WaddenWalvis Expeditie het grootst om Bruinvissen te zien en/of te horen. Maar de Waddenzee is natuurlijk geen dierentuin. De kans bestaat dat deze schuchtere dieren zich een keer niet laten zien. Ook als dit het geval is staat deze tocht garant voor een unieke leerzame belevenis op de Waddenzee.

 

Minder informatie tonen
zondag
26
mei 2024

Algemene informatie

Expeditie:Waddenwalvis
Datum:26 mei 2024
Begin tijd:10:00
Eind tijd:14:00
Locatie:Waddenzee
Opstap locatie:Lauwersoog
Minimaal aantal personen:15
Boeken is helaas niet meer mogelijk.
Deze expeditie is volgeboekt!

Prijzen

Prijs volwassen:
(vanaf 13 jaar)
€ 57,50
Prijs kind:
(4-12 jaar/Waddenwalvistochten 10-12 jaar)
€ 45,00
‹ Ga terug

Handig om te weten

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×