Over Ons

WADLANDERS, DAT ZIJN WIJ

Wij zijn hier geboren, hebben hier onze jeugd doorgebracht of vonden hier de liefde en bleven voor altijd. Ieder op zijn eigen manier onlosmakelijk verbonden met het Wad. Vanuit deze gedeelde liefde nemen wij mensen mee voor een onvergetelijke kennismaking met het Wad. We delen de verwondering, laten je de kracht ervaren van de rijke Waddennatuur, maar wijzen je ook op de kwetsbaarheid. Een eerlijk verhaal tijdens een heerlijk avontuur.

Bovenstaande tekst is hoe ik mijzelf omschrijf op onze website, maar ook mijn partner Anja Mellink en de vrijwilligers die meewerken aan de WadExpedities. Als wadloopgids en strandjutter ontwikkelde ik een activiteit op het Wad die voor iedereen geschikt en avontuurlijk tegelijk is.

De WadExpedities van VANhetWAD zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen van het Waddengebied zou moeten kunnen genieten. Maar wel zo dat het Waddengebied niet onnodig belast wordt. Zo leggen wij vaker aan op de veerdam dan dat wij deelnemers afzetten dicht bij rustgebieden van bijvoorbeeld vogels. Ook het tijdens laagwater langs zandbanken varen waar zeehonden rusten vermijden wij liever. Wij zijn van mening dat zeehonden ons wel opzoeken als ze ons willen zien. En geloof maar dat er altijd wel een nieuwsgierige zeehond is die dat op een gepaste afstand doet.

Wij nemen kleine groepen deelnemers mee en leren ze actief kijken naar het Waddengebied. Dan zie je en hoor je zoveel meer. Vogels, zeehonden, bruinvissen en de geschiedenis van het Wad. Door te werken met kleine groepen hebben wij tijd voor onze deelnemers. Tijd om op maat uitleg te geven over het Wad. Zo schakelen we eenvoudig van een begrijpelijke uitleg voor de jongste deelnemers naar complexere informatie over de Waddenzee voor volwassen deelnemers.

Tot ziens op het Wad,

Casper Meinders (06-24223143) & Anja Mellink

 

VANhetWAD / WadExpedities.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×