Over Ons

De WadExpedities van VANhetWAD zijn ontwikkeld vanuit de gedachte dat iedereen van het Waddengebied zou moeten kunnen genieten. Maar wel zo dat het Waddengebied niet onnodig belast wordt. Zo leggen wij vaker aan op de veerdam dan dat wij deelnemers afzetten dicht bij rustgebieden van bijvoorbeeld vogels. Ook het tijdens laagwater langs zandbanken varen waar zeehonden rusten vermijden wij liever. Wij zijn van mening dat zeehonden ons wel opzoeken als ze ons willen zien. En geloof maar dat er altijd wel een nieuwsgierige zeehond is die dat op een gepaste afstand doet.

Wij nemen kleine groepen deelnemers mee en leren ze actief kijken naar het Waddengebied. Dan zie je en hoor je zoveel meer. Vogels, zeehonden, bruinvissen en de geschiedenis van het Wad. Door te werken met kleine groepen hebben wij tijd voor onze deelnemers. Tijd om op maat uitleg te geven over het Wad. Zo schakelen we eenvoudig van een begrijpelijke uitleg voor de jongste deelnemers naar complexere informatie over de Waddenzee voor volwassen deelnemers.

Bij aankomst op Schiermonnikoog volgt een WadExpeditie tussen Noordzee en Waddenzee. De Wadexpedities zijn een combinatie tussen strandjutten en kornetvissen in de branding tijdens een strandwandeling van ongeveer 5 kilometer. Aan de hand van strandvondsten die Casper Meinders de afgelopen jaren deed op het strand van Schiermonnikoog leer je het Waddengebied door zijn ongeëvenaarde verhalen op een unieke manier kennen. Zo ontstaat een heerlijk en eerlijk avontuur op het Wad voor alle tijdtijden.

Tot ziens op het Wad,

Casper Meinders (06-24223143) & Anja Mellink (06-10094908)

 

VANhetWAD / WadExpedities.nl

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×