WADEXPEDITIES | WAAR NATUUR EEN AVONTUUR WORDT

Twee jaar geleden starten Casper Meinders en Anja Mellink met WadExpedities.nl. De WadExpedities moesten het alternatief gaan worden voor wadlooptochten en voor de vertrouwde natuurtochten. Als strandjutter en Wadbewoner wilde Casper vooral het avontuur, zijn liefde voor het strand en het Wad en zijn verwondering over het gebied op een unieke manier bij de mensen brengen. Expedities zijn ontdekkingsreizen waarbij avontuur en kennis opdoen hand in hand gaan. Inmiddels is dit precies wat de WadExpedities geworden zijn. Leerzame avonturen voor jonge en oudere avonturiers die het Wad beter willen leren kennen. Op zo’n manier dat het Waddengebied niet onnodig belast en verstoord wordt. Altijd op een ongedwongen manier waarbij je, ook als je minder actief mee kunt doen, een ongekend avontuur beleeft.

Dat is precies wat de WadExpedities zijn. Een leerzaam avontuur. Voor jonge en oudere avonturiers die het Wad beter willen leren kennen, op een manier waarop het Waddengebied niet onnodig belast en verstoord wordt. Altijd op een ongedwongen manier waarbij je, ook als je minder actief mee kunt doen, door te kijken en te luisteren, toch hetzelfde avontuur beleeft.

Ontdek het Wad en ga mee op WadExpeditie

De WadExpedities van VANhetWAD zijn georganiseerd vanuit de gedachte dat iedereen van het Wad moet kunnen genieten. Geen geploeter door slik en geulen maar een avontuurlijke, leerzame tocht tussen Noordzee en Waddenzee voor alle leeftijden. Een tocht waarbij je de Wadden echt leert kennen door eigenzinnige jutters- en Waddenverhalen, door je eigen strand- of Wadvondsten en door oog in oog te staan met zeedieren. De perfecte combinatie tussen; varen op de Waddenzee, strandjutten en kornetvissen. Een ongedwongen beleving van het Wad met kleine groepen deelnemers geschikt en boeiend voor alle leeftijden. Voor jonge en oudere avonturiers.

Jeugdprogramma | Voor de jonge avonturiers van 4 t/m 12 jaar hebben we het programma van de ‘De Wadmeester’ ontwikkeld. Een programma waarbij je, samen met je (groot)ouders, door te kijken en te doen het Wad leert kennen zoals dat hoort bij een echte expeditie.

Programma WadExpedities vanuit Lauwersoog op de zondagen:

09:45 – 10:00 uur Ontvangst en trossen los van het Wadexpeditie schip
10:00 – 11:15 uur Vaartocht over het Wad naar Schiermonnikoog
11:15 – 11:30 uur Aankomst Schiermonnikoog en per bus naar het strand
11:45 – 14:15 uur Strandjutten en kornetvissen langs de Noordzeekust
14:15 – 15:00 uur Wandeling via de beide vuurtorens naar het dorp
15:00 – 16:15 uur Eigen tijd voor terras of om het dorp te verkennen
16:15 – 16:30 uur De bus brengt ons terug naar het Wadexpeditie schip
16:30 – 17:45 uur Vaartocht over het Wad terug naar Lauwersoog

 

“Leuke kinderproof dag gehad met gepassioneerde mensen. Ze hebben een verfrissende visie over het behoud van het Wad. Als je op zoek bent naar een gave Wadden ervaring met mensen die hun best doen om de toerist een unieke dag te bezorgen zonder de natuur te verstoren dan zit je hier goed!”
“Vanaf het moment van vertrek wist Casper, met zijn kapiteinspet die getuigde van talloze avonturen, direct de aandacht van de kinderen te grijpen met zijn levendige beschrijvingen van het strandjutten en de flora en fauna van het Wad. Een Wadexpeditie is een absolute aanrader voor een leuk en leerzaam dagje op het Wad!”
“Waar anderen en masse het Wad op gaan met grote groepen, kiezen de mensen van Wadexpedities bewust voor kleinschalige tochten. Hier geen grote onpersoonlijke tochten, maar in kleine groepen. Hierdoor beleef je het Wad zoveel mooier.”
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

×